NAMN - ÅLDER - BOR


Här kan du skriva lite om dig själv och om din blogg...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quam mauris, suscipit at mollis vel, auctor a felis. Maecenas faucibus ipsum varius elit lacinia ut vulputate arcu aliquet. Etiam vitae sem erat. Pellentesque luctus malesuada nisl, a pretium dolor iaculis sed.



Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-28  |  Tid: 11:22:39

300 liter

I lördags blev äntligen den nya varmvattenberedaren inkopplad så nu har vi lite mer varmvatten att röra oss med:) Rörisen fixade även till vattenkopplingarna till tvättmaskinen så nu är det 100% tätt.
Känns ju helt lovely att ha en ny fräsch tvättmaskin som verkligen tvättar tvätten ren. Med den gamla blev det kvar fläckar på kläder där tex blöjan hade läckt. Inte kul alls:(
Jag har med andra ord tvättat i helgen. Har massor av tvätt kvar men måste ju ha någonstans att hänga den att torka också så får ta det lite pö om pö. Det viktigaste är dock tvättat. Skönt!



Nya snickaren var också här och tittade på det blivande badrummet. Stackarn han fick nog en liten chock då han insåg hur mycket det är som skall göras. Fast han får ju jobb så han skall ju bara vara glad. Han skulle hem och rita lite hur man kan göra då vi till att börja med måste få bort stenarna som ligger i vägen för golvet och sen måste ju nedersta stocken bytas ut innan allt annat kan påbörjas.
Kanske är det så att der börjar hända nåt här?


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-28  |  Tid: 11:08:21

Snart dags för matlagning

I dag är det dags för föräldragrupp och dagens tema är Smarta matval-vardagsrätter för barnfamiljer. Vi skall laga mat tillsammans och sedan äta den. Ska bli kul men säkerligen rätt rörigt med alla bebisar som skall ha mat och ny blöja titt som tätt. Dock är det roligt att vi skall göra nåt och inte bara sitta på en stol och lyssna på nån som pratar. Blir liksom lite lättare att socialisera då.
Ska även bli kul att se hur Kyrkstugan ser ut då det är där som babycafét är på onsdags förmiddagarna.

Förra veckan körde vi på med mild havregröt som smakis och det slank ner utan problem:) I går testade vi potatis och palsternackspurré och det var inga problem där heller. Hon bara gapar stort som en fågel och vill ha mer:) Nästan lite tråkigt att vi inte får se några reaktioner på att hon känner att det är en annan smak. Det hon dock reagerar på är att jag brukar ge henne lite vatten i flaskan som avslutning på smakisen och det känner hon att det är nåt annat än ersättning. Inte alls lika smaskigt.



Det som är säkert är att vår lilla tjej är matfrisk i varje fall. Får se hur länge det håller i sig.


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-26  |  Tid: 09:10:38

Börjar dagen med lite morgonmys med lill h...

img_3388 (MMS)

Börjar dagen med lite morgonmys med lill hjärtat. I dag kommer en ny snickare hit för att kolla vad vi behöver ha hjälp med. Vår vanliga har nämligen blivit utbränd. Undra hur många vi hinner avverka innan vi är klara ;) Hoppas han snart mår bättre. Rörisen är snart på ingång också så i dag får vi nog igång stora varmvattenberedaren:) Kan det vara så att det börjar hända nåt?! Ska inte hoppas för mycket för då blir jag bara besviken.  Skönt är i varje fall att det har blivit varmare ute så man kanske kan sova utan understället på sig;) Och att elförbrukningen minskar för elräkningen är Inte kul kan jag lova. Helt galen och då har vi mellan 15-18 grader inne!! Så med andra ord vi snålar rätt bra. Nej nu måste vi studsa upp ur varma sängen innan rörisen kör in på gården:)


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-25  |  Tid: 19:00:56

Handla på en fredag dessutom lönefredag??

Ibland undrar man ju varför jag i hela friden skall ut och handla en fredag dessutom en lönefredag. Jag har ju liksom flera andra dagar att välja på. Nejdå, ut när det är som mest folk i rörelse. Gick dock rätt bra ändå.  Inga direkta köer faktiskt, men jag kom ju iof i väg 10:30 och det är ju rätt stor skillnad på folkmängd i Sthlm och E-köping måste jag säga. Fördelen med att bo utanför storstan:)

Blev en vända till ÖB där det blev det vanliga, dvs tvättmedel, sköljmedel, deo till älsklingen, pasta oc tvål. Blev också hushållspapper. Alla köpte hushållspapper så jag var ju också tvungen;) Nej, saken är den att jag har snålat som bara den och köpt det billigaste papperet jag kunnat hitta typ Eldorado på Willys tror jag det var nu sist och jo det är bra billigt, men ack så värdelöst då de två skikten inte sitter ihop=irritationsmoment! Nu blev det faktiskt Lambi som man kan dra av i halvrutor. Mamma har sånt och jag tycker det är riktigt bra:)

Det blev en tur till Coop också. Coop i Enköping är verkligen urtråkig att handla på. Inget ställe man går till för att få lite inspiration. Orsaken till att åka dit i dag var ju billig köttfärs. Är typ storförbrukare vad gäller köttfärs då det är en av de få saker som vi båda äter och som man kan variera en del. Nu blir det ju till största delen tacos av köttfärsen men ändå.
En annan sak som är positiv med denna Coop är att de har extra stora kundvagnar som man lätt får ner både babyskydd och två pappkassar med mat i. Jo det finns ju vagnar med babysits, men då måste man ju plocka ur T ur stolen i bilen och sen ska hon i igen och dessa vagnar står ju inne så det blir antingen till att bära bebis i famnen till bilen eller lämna henne i bilen själv för att gå tillbaka med vagnen=inget vidare alternativ för min del. Så får det bli då hon är större och inte sitter i babyskyddet längre.

Nu finns det i varje fall lite saker att göra mat av :)
Det verkar ha blivit väldigt populärt att köpa hem en kasse med råvaror från nätet med recept på 5 middagar och leverans av råvarorna hem till dörren. Skulle ju kunna va nåt, men vi är båda rätt kräsna och det skulle nog blli en hel del mat över och dessutom gillar jag ju att åka och handla. Kanske är det annat om man har fler barn och lite ont om tid?

I kväll blir det i varje fall tacos här hemma. Har inte ätit det sen innan jag och T åkte till Umeå så ja sisådär 4 veckor sedan:)


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-23  |  Tid: 09:14:08

Lilla hjärtat har myst i stora sängen med ...

img_6675 (MMS)

Lilla hjärtat har myst i stora sängen med pappa medans jag tog mig en härlig dusch. Måste ju fixa till sig lite då vi skall ut på lunch i dag med min chef. Har ju tänkt börja jobba om ca 5 veckor så vi ska prata om hur vi ska lägga upp det.  Nu dags för lite frukost!


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-19  |  Tid: 14:50:39

Lite krasslig?

När vi var i Umeå blev mamma förkyld och nu har jag åkt på en förkylning. Snorig och täppt i näsan och har ont i lymfkörtlarna på sidan av halsen:(
Lilla hjärtat hostar och nyser och är lite snorig. I dag är hon lite slöare än vanligt. Hoppas det inte blir värre än så. Veckan som kommer så är det ingen föräldragruppsträff så vi tänkte ta tillfället i akt att gå på babycafét på onsdag istället, men kan ju inte gå dit om T är risig så jag håller tummarna att det stannar här.

Hon ligger och halvsover i babysittern. Mössan har jag satt på henne då vi bara har ca 17-18 grader inne och jag vill inte att hon ska bli kall nu när hon är lite förkyld.

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-19  |  Tid: 14:19:01

Tvättmaskin??

Kanske har vi snart en fungerande tvättmaskin:)
Den står på sin provisoriska plats i köket, men den är ännu inte inkopplad som den ska.



Hoppas på att det ska bli klart och funka i kväll så vi kan tvätta. Det är som bra länge sedan nu. Hade ju med mig massor av Thyras tvätt till Umeå och mamma tvättade och använde ett sköljmedel som tydligen var rätt starkt. Känns på lukten och syns på Thyras hud som blivit alldelens knottrig förrutom på blöjområdet:( Hon verkar dock inte beröras av det, men ändå. Vill ju inte använda dem innan jag tvättat allt igen.
Är bara jag som fortfarande har rena kläder att ha på mig, men å andra sidan är jag ju mest hemma och då kan jag ju ta på mig vad som helst;) Värre är det för älsklingen!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-02-19  |  Tid: 13:53:56

Nya tag med bloggen

Nu har jag och lilla T kommit tillbaka från vår Umeå tripp på  12 dagar. Flygresan upp och ner gick hur bra som helst. Hon somnade och sov sig igenom båda landningarna:)
Började vistelsen med begravning av min mormor. Min allra första begravning. Thyra var med och skötte sig exemplariskt som vanligt. Hon var vaken tills vi hade gått fram och lagt farväl rosorna på kistan. Efter det var det dags för orgeln att spela sina högsta toner och då passade T på att somna i min famn till allas förvåning:) Kändes ju lite sådär att dra med henne på begravning, men hade inte så mycket val och alla tyckte att det var bra att hon var med för då var det nåt ljus i det tråkiga. Vi är ju inte så många i släkten så vi var bara 10st.

Var på loppis och sprang på I vilket var roligt så hon fick se lilla T, annars blir det ju inte förrän till sommaren och då är hon ju så stor:)
Hittade en begagnad vagn som vi köpte. Drog inte med mig vår stora fina i rädsla för att den skulle gå sönder. Nu har vi i varje fall en där uppe så nu behöver vi inte dra nåt sånt upp. I sommar åker vi ju bil, men då följer ju nån av hundarna med.

Blev en lunch med J och hennes dotter M och lillasyster E, bara 3 veckor. Så liten hon var. Tänk att T var så liten för inte alltför länge sedan. Kul att ses var det! Vi fick jättefina kläder i present från Villervalla.

Mamma jobbade ju vissa dagar under vår vistelse så då passade vi på att gå massa promenader. Det blev bla promenad hem från lunchen och promenad ner till stan en dag. Det tar ca 45-50 min att gå. Bra med motion med andra ord. Skulle tagit med stegräknaren. Hade varit kul att se hur många steg jag avverkat:)

Blev även en snabb träff med H som bor bara 5 min prommis från mamma.

12 dagar gick väldigt fort och det känns som om man inte hunnit göra allt som man tänkt typ hälsa på alla. Mamma blev väldigt förkyld så då blir det ju att ta det lite lugnt.





Helt galet mycket snö var det i Umeå. Var länge sedan jag såg så mycket snö:)



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus