NAMN - ÅLDER - BOR


Här kan du skriva lite om dig själv och om din blogg...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quam mauris, suscipit at mollis vel, auctor a felis. Maecenas faucibus ipsum varius elit lacinia ut vulputate arcu aliquet. Etiam vitae sem erat. Pellentesque luctus malesuada nisl, a pretium dolor iaculis sed.



Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2007-07-30  |  Tid: 22:31:00

Uppslukad.......

Jag är uppslukad i cyberrymden.
Jag går in och läser lite på någon sida för att därifrån klicka mig vidare på någon länk till en annan sida. Läser lite där och klickar mig vidare och så kan jag hålla på i timmar. Får nog ta och sätta en timer på denna snart.......

Igår var jag faktiskt på ett dansaerobics pass, 75 min. Det är andra gången jag går på passet. Första kände jag mig helt blåst och värdelös. Jag har ju faktiskt en bakgrund i dansens värld och borde kunna bättre än jag gjorde.
I går däremot gick det bra. Kände att jag hade kontroll på läget större delen av passet. Nu kändes det som om träningsinspirationen sakta kommer tillbaka. Saken är den att det inte är träningen i sig som är problemet, utan att ta sig dit. Hela 5-7 min att gå. Att jag dessutom kan ta bilen i 3 min till ett annat och träna vilken tid på dygnet som helst gör ju inte saken bättre eller sämre eller hur man nu vill ha det.
Kanske blir det bättre när jag börjar jobba igen. Då kommer ju kondisen att bli bra igen och då är jag mer sugen på att träna. Kanske låter knäppt. Först "träna" på jobbet och sen träna privat. Bara jag fyller på med energi så funkar det.

Idag har jag vart i stan och promenerat. Ja, inte i affärer utan bara promenerat. Centralen, Hamngatan, Strandvägen, Narvavägen, Karlavägen, Sturegatan, Birger Jarlsgatan, Odengatan, Karlbergsvägen, S:t Eriksgatan och slutligen fram till Fridhemsplan. En rejäl promenix. Släpade med mig min kamera + ett extra objektiv. Kan ju behövas.......eller inte. Tog inte en enda bild, så jag har släpat på en tung väska helt i onödan. Men hade jag inte tagit med den hade jag säkert sett massor att fota.
Måste väl erkänna att jag slank in på Åhléns innan jag startade för att gå på toaletten och den ligger ju så bra uppe på heminredningsplanet där de råkade ha 50% på reapriset. Var bara tvungen att köpa denna lilla pluttiga kylväska. Endast 51,75:- Sådana priser gillar jag. Är det inte söt?
image63

Skulle ha gått och tränat, men fastnade ju sittandes här. I morgon dock skall det bli av om jag så skall tvinga mig dit. Det är ju så kul när jag väl har börjat träningspasset.

Nu skall jag stänga ner datorn så den får vila lite.

Ha det!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2007-07-29  |  Tid: 12:36:53

1 Veckas semester kvar

Sen blir det jobb igen. Är väl inte så sugen på att börja singa i trappor igen, men men man kanske håller formen lite bättre, eller jag vet att jag gör det. Dock blir det max 7 veckor till tror jag, sen blir det 50% tjänstledighet för att plugga. Det blir Basmedicin i Kristianstad på distans. 30 poäng. Skall bli superkul. Tänkte börja tjuvläsa lite redan nu. Har jag tur har dessutom sambon en av de böcker vi ska ha. Den kosta 800:- annars så det vore ju bra om jag kunde spara in på den kostnaden.

I veckan som kommer tänkte jag se mig omkring lite i Sthlms området. Har bott här läänge men det blir sällan att jag tar mig tid. Får se vad jag hittar på.
Tänkte försöka gå på lite pass inne i stan också. Det är också nåt som inte blir av för ofta. Nästa vecka ligger det ju fler pass på schemat också. Vill ju gå på dans eller funk klasser. Mitt favorit step pass börjar på lördag igen. Yippie!! Skall boka redan nu så jag får plats. Brukar vara ganska fullt.

Idag har jag tjejjerna hemma. De ligger mest och sover, men nu när jag sitter och äter har jag en nos under armen.
Skall planera lite mat och åka och handla innan det blir prommis med de fyrbenta. Bara för sakens skull så ser det ut att bli regn snart. Tur man har regnkläder att ta på.

15:30 blir det dansaerobics. Får se om jag känner mig lika säms som sist.

Ikväll blir det ev styrka med sambon. Får se vad klockan blir och om vi orkar.

I går var jag in en sväng och tittade på alla stora skeppen som invaderat stan. Det var packat med folk kan jag säga. Bara för att solen sken konstant fast det såg ut som det skulle börja regna när som helst så hade jag solbrillorna hemma. Suck! Är så jobbigt att kisa hela tiden. Inte bra för varken ögon eller huden runt ögonen.
    

På väg hem stannade jag till på Odenplan. Jag gick in på akademibokhandeln och kom ut med en ny fotobok och Livsnjutarensguide till Stockholm. Tänkte att jag skulle få nåt litet tips om vad jag ska hitta på nästa vecka.

Nu är lunchen uppäten (köttfärs, champinjoner och bulgur) och nu blir det en sväng till affären.

See ya!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2007-07-29  |  Tid: 11:22:24

Tillbaka i storstan

Då var jag tillbaka i stora staden.

Han med lite grann när jag var i Norrland i varje fall.

Måndag (då jag kom):
Gjorde inte så mycket. Åkte ut en sväng med bilen och tittade oss omkring på lite nya bostadsområden som ploppat upp. De bygger ju hur mycket som helst.

Tisdag:
Mamma skulle i väg och jobba på eftermiddagen så vi åkte iväg på en liten kortare utflyckt till Sikeå och Ånäset. Det är i Ånäset som de lagrar den godaste osten som finns.......Västerbottensosten. Finns det nåt bättre?
Åt lunch på ett ställe som jag inte kommer ihåg vad det heter. Där åt vi en underbar lunch. Ja, för oss norrlänningar i varje fall.
 Det är ju bara sååå gott!!! Men ack så dåligt för figuren. Ja den är ju inte fet i sig, om man inte har fläsk i, men man äter ju smör som tillbehör. Mycket kolisar, men va gör det. Måste ju få njuta av norrlands bästa ibland.

Onsdag:
Fixade i ordning en liten picknick bestående av pastasallad och lite bröd som tillbehör. Satte oss i bilen och åkte till Älgens Hus, som är en älgfarm. Har velat åka dit länge, men det har aldrig funnits tid. Det såg ut som om det skulle börja regna, vilket det visst också gjorde nere i stan vid kusten, men vi hade hur fint väder som helst.
När vi var framme fick vi börja med att se en film om älgar och hur deras liv ser ut under en årscykel. Sen gick vi ut i muséet där vår guide berättade lite mer om älgar och efter det fick vi gå ut i älghägnet och klappa både kalvarna och de stora älgarna.
Den äldsta älgen är 9 år och heter Clinton. Han var den första älgen som de hade och har haft honom sen han var liten kalv. Han var som en hund. Hur tam som helst, men visst skall man ha respekt för dessa stora djur ändå. De här ju ena kollosser. Dessa djur står inte i nån liten hage utan har en stor skog att vara i.
Här kommer lite bilder.
              

Torsdag:
Jag åkte ner till stan och fikade med en gammal kompis som jag inte träffat på många år. Hon bor numera i Tyskland. Hon var uppe och hälsade på sin morfar.

Fredag:
Var på det kända träningsstället IKSU. Hur stort som helst.
Gå in på länken om ni vill titta vad de har att erbjuda. www.iksu.se

Fortsättning följer i nästa inlägg........

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2007-07-29  |  Tid: 11:22:03

Fortsättning....

Lördag:
Åkte ut till mammas kolonistuga. Mormor och morfar kom också dit en stund.
Jag fotade en massa blommor med mitt macroobjektiv. Det är ju bara så kul, men som sagt lite klurigt att få det som man vill ha det. Dock gäller väl Övning ger färdighet.
Här kommer några av de som jag tycker blev bäst.
      

Söndag:
Åkte ut till en barndomskompis som har fått en liten tjej i våras. Kul också att de hur de har fixat med huset.
På kvällen gick jag och mamma ut och åt. En av de få kvällar som det inte regnade på. Åt halstrad aborre på stekt chiabata bröd med massa grönsaker. Drack ett glas vin till.

Måndag:
Var en sväng på stan och hittade ett par cerise rosa skinn handskar. Hur snygga som helst. Perfekt att ha i höst när det blir lite kyligt till min svarta jacka. Nu skulle jag bara behöva hitta en lika rosa scarf att ha till.
Åt lunch på ett café. Västerbottenspaj med skagenröra blev det. Fick jättegott hembakt bröd till. Det var russin och linfrön i det. Mums!
På kvällen åkte vi in till stan igen för att hälsa på mammas kusin. Jag gick husesyn i hennes stora 6 rummare. Vi satt på husets uteplats och åt rostbiff och potatissallad och baugette i kvällsolen. Mysigt!

Tisdag:
Åkte ut och hälsade på min kusin och hennes man utanför stan. Vi fick världens godfika, som vanligt.
Har inte träffat dem på väldigt länge så det var kul.
På kvällen gick vi ut och åt igen. Mammas kusin följde med. Nu gick vi på Invito. www.invitobar.se 
De har en uteservering med värmelampor så man kan sitta ute i kortärmat även vid dåligt väder. Hur skönt som helst. Nu åt jag färsk marinerad havskatt. Mums! Jag gillar fisk och brukar passa på när jag äter på restaurang.
Senare på kvällen packade jag min väska och målade naglarna i med mitt nya nagellack som jag fått av mammas kusin, som jobbar i nagelbranschen sen många många år tillbaka. Snyggt blev det. Naglarna håller ju så mycket bättre när de är målade.

Onsdag:
Åkte tillbaka till Sthlm med första planet kl. 06:50.
Var en sväng till läkaren sen gjorde jag inte så mycket. Packade upp lite grann och pysslade lite här hemma.
Var ju faktiskt och styrketränade lite på kvällen med S. Han fick dock så ont i huvet att jag körde själv och han tittade på. Ben och biceps blev det. Gick rätt bra faktiskt.

Fler inlägg kommer senare.....


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2007-07-20  |  Tid: 10:04:56

Semester........

Är på semester i mina gamla hemtrakter. Har min laptop med mig, men den vill inte surfa ut i cyberrymden, så det blir inga bilder förrän jag är tillbaka hemma.

Vädret är inget vidare. Regnar minst 1ggn/dag. Varför har jag bara ett par långbrallor med mig? Packar alltid fel och för mycket. Kommer ju inte att ha använt ens hälften av kläderna när jag kommit hem. Fick en heavy lapp på resväskan när jag flög upp. Bara jag inte får betala övervikt så är jag glad.

I dag ska jag faktiskt åka och träna. Det var ett bra tag sen sist.  Skall åka up till IKSU. Har aldrig vart där tidigare. Jo,  för länge länge sedan när jag gick i gymnasiet tror jag, men då var det ju bara en hall och inte så mycket mer. Nu är det ju hur stort som helst.
Åkte förbi i går för att kolla hur mycket det kostar och om de hade några pass att gå på. På pass sidan fanns det inte så mycket som lockade, men det är ju sommar så man kan väl inte begära så mycket.
Det kostar 105:- för en engångs träning. Varför just 105:-? Varför inte 100 eller 110:-. Känns lite löjligt med den där 5 kronan, men men......
Skall i varje fall bli kul att se hur det ser ut.

I kväll blir det ev mat i stan. I morgon skall det vara bra väder enligt väderprognosen så det blir en sväng ut till mammas kolonistuga. Mormor och morfar kommer troligen också dit. Hoppas att det finns lite fina blommor att fota. På söndag skall jag åka ut och hälsa på en gammal barndomskompis som fått barn. Skall bli kul och se lilla Minna som hon heter och även se hur mycket de har hunnit fixa på sitt hus.

På återseende om några dagar!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2007-07-15  |  Tid: 22:28:27

Packa väskan......

Har inte packat klart ännu. Mycket packning blir det. Skall bara vara borta i 9dar, men vädret verkar ju inte bli det bästa. Allt från 14-23 grader, så det gäller att få med sig lite av varje från bikini till Softshell jacka och massor med skor.
Verkar som om jag får ta två väskor. Jag har en stor resväska, men jag har med mig en stor present till en kompis som nyss fått barn och sen måste jag ju ha med mig mitt stativ till kameran så jag kan ta lite fina bilder och vips så var halva väskan full, men på tillbaka resan så kommer allt att rymmas. Kommer även att släpa på kameraväska och datorn som jag tänkte ta med. Inte för att mamma inte har nån, men det är skönt att ha sin egna och då kan jag också lägga över bilderna från kameran på snabbt och smidigt sätt. Sen kan jag bränna de bilder mamma vill ha så får hon dem direkt.
Lite att släpa på blir det, men det får gå. Tar ju taxi till flyget så det är ju inte så lång väg jag behöver släpa på packningen.

Nu är det dags att skynda i säng så jag orkar upp i morgon. Blir en tidig morgon eftersom jag måste hinna packa resten då och sen ska jag hinna ut till flyget också. Visserligen flyger jag från Bromma så det tar inte ens 15 min dit, men jag måste vara på plats senast kl. 08:00.

Ha det!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2007-07-14  |  Tid: 21:54:42

Nu är semestern här!

Ja då var den här. Semestern. Känns som om jag kunnat jobba ett par veckor till utan problem. Vädret är ju inte det bästa så jag har inte fått den där Äntligen semester! känslan än. Det skall dock blil ganska skönt ändå.

Är hemma ensam eftersom sambon och de fyrbenta har åkt till Härjedalen. Det är ensamt måste jag säga.

Idag har jag vart på jobbet och gjort det sista som jag inte hann igår. Skrivit lite överlämningar och sånt. Känns bra att få göra klart allt så jag kan koppla bort jobbet under mina 3 veckor som jag är ledig.

Åkte en kortis till Kista. När jag stod vid ett rödjus när jag skulle till Kista tyckte jag att någon ropade mitt namn, men tänkte att vem skulle det vara? Mitt ute på en stor väg. Såg i ögonvrån att det stod en stor bil på min vänstra sida lite längre bak så jag bara såg början av huven. Jag känner ju ingen med stor bil, tänkte jag. Efter 3:e gången jag hört mitt namn vrider jag på huvudet och där sitter ju min förra chef, hennes sambo och deras lilla bäbis. Lite kul måste jag säga. I Kista köpte jag en Elvis påse som mamma skall få sin födelsedagspresent i. Hittade också ett par solbrillor eller två, fast de är samma modell men köpte ett par svarta och ett par bruna.
       

När jag kom hem gick jag ut och fotade lite med mitt nya objektiv. Det är svårt att få det som jag vill. Jag står och små vinglar så det blir oskarpt. Orkar inte dra med mig objektivet ut och det är ju grymt svårt att få till det på frihand, men men, nån bild blev ju hyfsat bra.
                   

I morgon blir det träning, städning, packning och en sväng in till stan för att köpa lite Dermalogica produkter till mamma. De finns nämligen ingen återförsäljare av dessa i Norrland.

Nu strilar regnet utanför fönstret. Soffan hägrar och snart även sängen.

Ha en bra lördags kväll!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2007-07-08  |  Tid: 20:46:06

1 vecka kvar.........

Helgen har varit lugn, vädigt lugn.

På fredagkväll var vi på gymmet och tränade. Bröst och biceps blev det. Gick rätt bra. Har träningsvärk i bröstet men känner inte ett smack i biceps :-(. Brukar nästan alltid känna lite där.

I går hade jag tjejjerna hemma så det blev ett antal promenixar. Skönt att ha en anledning att komma ut och få lite friskluft. Känner mig så omotiverad att gå ut och prommenera själv.
Satt i stort sett på rumpan framför datorn hela dagen, från morgon till kväll. Nästan hemskt att erkänna det.
Jag satt och läste olika bloggar. När man hittat någon som är intressant kan jag inte sluta läsa.
Jag har läst bloggar om ensamma tonårsmödrar, om träning och vägen till tävling, cancerbesked, husköp och husbyggen och mycket mycket mer.
Känns kul att få en liten inblick i andras liv, vardag och tankar. Jag flyr en stund från min egna vardag, inte för att den är något att fly ifrån egentligen. Jag är rätt nöjd som det är, fast det är klart man vill ju alltid ha ännu bättre. Hus, pengar, bättre jobb, gå kurser och utvecklas mer och mycket annat. Kommer dock att påbörja vissa saker i höst som förhoppningsvis kommer att göra saker och ting lite bättre. 

Idag har jag tillbringat 3h i tvättstugan.

SKönt att äntligen få det gjort. Har skjutit på det ett flertal gånger. Det var ett par veckor sedan. Hur mycket kläder jag har? Nja, inte så mycket, men när man jobbar i uniform så använder jag inte så mycket av mina privata kläder så jag kan klara mig rätt länge utan att tvätta. Jag drar mig eftersom det är så himla långt till tvättstugan. Skulle väl egentligen köpa mig en tvättmaskin, men det finns så mycket annat som jag vill använda pengarna till.

Var på ett dansaerobicspass i eftermiddag. Kände mig typ sämst. Hjärnan var inte alls med. Jag funkar så att om jag inte riktigt hänger med eller musiken eller instruktören inte faller mig i smaken så tycker jag att det är super tråkigt och istället för att kämpa så skiter jag i det och går ut. Idag kunde jag Inte gå ut eftersom jag har rätt bra kontakt med instruktören och det skulle kännas för pinsamt, dessutom är hon jättebra. Det var bara det att jag inte riktigt hängde med på allt och det är jag ganska van att göra. På slutet dock så hängde jag med bra, så nästa söndag borde det gå super.

Chattade lite med en gammal barndomskompis på Skype tidigare och hon skall åka upp till Umeå den 17/7. jag åker upp 16/7 så då ska vi passa på och träffas. Hon bor nämligen i Tyskland sen massa år tillbaka och det var flera år sedan vi träffades sist. I Umeå har vi inte träffats sen vi gick i högstadiet och det är en massa år sedan. Typ 18 år sedan. Hon flyttade till Gävle redan när vi skulle börja 3:e klass, men vi tillbringade större delen av sommrarna tillsammans ända till sommarlovet mellan 9:an och gymnasiet.

I morgon är det måndag och min sista arbetsvecka innan semestern. Känns ganska bra. Har en del att
fixa innan jag kan lämna allt, men det ska nog gå bra.

I morgon hoppas jag även på att få mitt objektiv som jag beställt. Har kollat och fått veta att det lämnat Umeå där företaget ligger så hoppas!!

Nu skall jag förbereda lite inför morgondagen.

Adios!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2007-07-05  |  Tid: 21:41:25

Mera kurser.....

I dag har jag fått brev om att jag har kommit in på Medicinsk grundkurs. Typ 3:e gången gillt. Har börjat den en gång, men hoppade av pga tidsbrist och förra året skulle jag börja, men missade att meddela att jag inte kunde närvara vid första lektionstillfället så jag tog för givet att det var kört, men det var det tydligen inte. En av mina kursare (som jag inte visste att jag hade) ringde nämligen upp mig om att vi var i samma grupp för ett grupparbete. Hm.......att man inte blir bortplockad när man inte lämnat in en enda uppgift på ett par månader.
På måndag eftermiddag får jag visst veta hur det går med de andra kurserna som jag sökt.

Blev ju träning igår. Rygg och triceps. Lite latsdrag (45kg), låg+hög rodd, marklyft och lite olika tricepspressar. Gick riktigt bra. Har träningsvärk idag vilket känns skönt.

Har precis beställt ett nytt objektiv till min kamera. Ett macro objektiv. Ska bli såå kul att få testa det. Bör komma i början av nästa vecka. Längtar....Vill ha det nu!!


I morgon blir det areamöte och gemensam lunch, men först måste jag till kontoret och köra ut lådorna och göra en ombesiktining med CAM kollega. Puh! Denna fredag är vi nog inte de första att anlända till lunchen, snarare de sista, men det är ju inte hela världen.

Sen är det helg!! Och 1 vecka kvar till semestern.

Nu hägrar duschen innan sambo och alla 16 tassar kommer hem.

Ha det!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2007-07-04  |  Tid: 18:40:19

Rygg blir det

Ännu en lång dag på jobbet. Inte blir det några tidiga dagar bara för att det är sommar för min del. Känns som om vi jobbar mer än vanligt, men det beror nog mest på att vi har så många nya som inte har fått upp farten ännu. Nästa vecka är dock bättre eftersom 2 som haft semester kommer tillbaka, varav en arbetsledare. Själv funkar jag som platschef, arbetsledare, buntis och extra resurs just nu. Puh! Det känns kan jag säga. Nästa vecka är det planerat att jag utöver detta skall ut och cykla också. Nix pix säger jag. Nu är det jag som bestämmer och det är ju bara att inse att jag inte kommer att kunna göra allt detta. Måste dessutom göra lite överlämnningar till  traineen som skall komma och göra praktik medans jag är borta.
Bara nästa vecka kvar, sen 3 veckor semester.......

Har inte blivit någon träning sen förra veckan, men nu skall jag strax kila iväg och köra ett rygg och triceps pass med sambon.

Fick ett antagningsbesked i brevlådan idag. Yippiie! Hälsopedagogik har jag kommit in på. Hela 10 dagar är den på. Alltid nåt. Fast nästa vecka kommer ju de "riktiga" beskedet på de högskolekurser som jag sökt. Hälsopedagogiken är på gymnasienivå. De två första kommer jag Inte in på. Det var Människans fysiologi och näringslära. Har även sökt - Anatomi och fysiologi, Kost och idrott, Basmedicin, Medicinsk vetenskap, Anatomi och fysiologi. Nån borde jag väl komma in på. De är på distans lite här och var i Sverige. Det är ju just det som är det perfekta med distanskurser. Visst nån resa kan det ju bli för många har ju någon obligatorisk träff.

Nä, nu måste jag byta till träningskläder så jag kommer i tid.

Ciao!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus