NAMN - ÅLDER - BOR


Här kan du skriva lite om dig själv och om din blogg...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quam mauris, suscipit at mollis vel, auctor a felis. Maecenas faucibus ipsum varius elit lacinia ut vulputate arcu aliquet. Etiam vitae sem erat. Pellentesque luctus malesuada nisl, a pretium dolor iaculis sed.



Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-24  |  Tid: 10:38:47

Stormar

Snön smälter och vinden stormar runt husknuten.
Gillar inte riktigt när det blåser då det dels blåser rakt in på tomten från ängarna=det blir svin kallt att vara ute, dels blir det kallare inomhus då det drar betydligt mer i fönstren och ytterdörren. Brr.....

I dag blir det lite fix och trix. Vill ha lite i ordning och fixat inför måndag då jag ju börjar jobba igen. Första veckan blir det mån-tors för att det skall stämma med timmarna då det är kvartalsskifte. Hinner nog inte göra så mycket annat än hämta T och så ska jag hinna ha nån PT-klient också.
I dag står detta på min to do list: Handla, panta flaskor, Lägga upp pass till PT-klienterna som jag har i morgon bitti, fixa till spinningskivan inför lördagens spinningpass, dammsuga sovrummet, skura toaletten, maila in mitt nya kontonummer till löneavdelningen, skruva i hop byrån i sovrummet och slutligen försöka vika lite tvätt. Sen finns det ju lite fler saker, men de tar jag om andan faller på;)

Har en rejäl huvudvärk i dag, men jag tror att det bara beror på vätskebrist. Att det ska va så svårt att få i sig vätska?


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-23  |  Tid: 13:36:49

Gummistövlar

Var inte helt fel tänkt av mig att ta på mig mina röda gummistövlar när jag skulle i väg till gymmet.
Vi har världens vattenansamling där vi går in och ut från den inhägnade delen av tomten. När jag kom hem var det säkert dubbelt så djupt som när jag åkte. Hade aldrig varit torrskodd om jag inte haft mina tjusiga på mig;)




Fax är inte överförtjust i att behöva stoppa ner tassarna i vattnet för att gå in men när jag skyfflade bort lite vatten med snöskyffeln så försökte han "bita" i vattnet i luften:D

Thyra 1-12 mån  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-21  |  Tid: 23:08:21

Dagens outfit

           

I dag blev det stickat för hela slanten:)
Måste ju använda presenterna;)
Fleeceoverallen börjar bli lite i varmaste laget då man ska åka och handla så jag tog det stickade setet. Det är lite stort. Tror det är för ca 1  år, men jag kan ju säga att byxorna kommer inte att funka då då de är rätt trånga i linningen redan nu. Mössan och tröjan kommer hon nog att kunna ha i höst.


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-21  |  Tid: 22:47:28

Inte riktigt som jag tänkt mig

I dag började jag dagen med att fixa lite på övervåningen, sen packade jag in en påse med returpapper, en med plast och en med kartong och två påsar med tomflaskor. Åkte in till samhället för att slänga återvinningen. Det finns två kärl för plast och båda var självklart proppfulla så det var bara att ta med sig påsen hem igen:(
Åkte vidare för att panta flaskor och handla lite på Coop i Stenhagen, men kom inte ens halvvägs.
Ett par kilometer efter Säva var det stopp. Bilolycka. Lägligt nog var jag strax före en korsning så jag insåg rätt snabbt att det inte var nån idé att stå kvar så jag körde fram och svängde vänster och in en bit för att vända och åka in mot Enköping istället.
Åkte till Lidl då ersättningen brukar vara lite billigare, men icke sa nicke de hade bara 1:an. Uppsala har inte heller 2:an så frågan är om de har slutat med 2:an? Bålsta har den då fortfarande. Köpte lite välling, ekologisk lasagne och couscous med kyckling. Allt från 6 mån.
Då vi verkligen behövde ersättningen så fick jag svänga in på ICA Maxi också där jag passade på att panta flaskorna. 50:50:- blev det!
Fick det jag tänkt gjort, men inte riktigt som jag tänkt :)

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-19  |  Tid: 10:30:50

Mera sol

Då var det lördag igen och stålande sol:)

I dag blir det tvätt och disk som vanligt. Ska ev. åka upp till Uppsala och Fyris Park då det är barnloppis där i dag. Behöver lite mer i stl 68 och sen börja samla på oss lite i stl 74. T behöver en vårjacka också. Har ingen jättelust att åka, men har inte bestämt hur jag gör ännu. Det går ju fler tåg.

Vore skönt att bara vara hemma i dag då jag har varit i väg en sväng varje dag denna vecka.
I måndags var jag förbi jobbet, tisdag konsultation, onsdag tandhygenisten, torsdag och fredag PT-klienter:)

Tandhygenisten ja.....självklart hade jag 2 hål!!! Jag som inte brukar ha sånt:( Dock vet jag att i varje fall ett av dem har varit på gång i 2 år, men då var det så litet att det inte var lönt att laga utan jag skulle fluxa så det skulle hålla sig i skick. Förra årets besök var jag gravid så då ville de inte röntga och det behövde de göra för att se hur det blivit då hålet sitter på sidan av tanden. De säger sig se att tänderna ofta blir sämre under graviditeten mycket beroende på att många småäter betydligt mer än vanligt då. Jag vet dock med mig att jag slarvat med både tandtråd och Flux. Aja baja!! Nu blir det ändring. Måste hålla tänderna i gott skick. Är inget kul att laga och definitivt Inte billigt. Roligare kan man ha för pengarna, det är då säkert!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-15  |  Tid: 12:27:13

Sol och energi!

Då har jag varit och haft en konsultation med en ny PT-klient:) På torsdag drar jag igång med denne.
Känns jätte kul att få komma igång och köra lite. Får energi av att träffa dessa människor. Får se till att jag har möjliget att träna själv då jag kört med PT-klienterna för att passa på och använda energin till nåt vettigt.

I dag stålar solen från klarblå himmel och det gör ju att man får ännu lite extra energi:)
Tror jag ska klä på lilla hjärtat och gå ut på tomten och kanske rensa lite. Detta eviga rensande;) Är fortfarande en del snö kvar och på gårdsplanen är det massor med is och vatten. Väntar nästan på att huset skall flyta bort:)
Måste ju passa på att vara ute i det fina vädret. Lite friskluft är bara nyttigt för både mig, T och hundarna.

Ut vi gå!!!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-14  |  Tid: 21:47:21

Näst sista

Måndag igen då. Näst sista innan jag börjar jobba igen. Bara 2 veckor kvar sen drar det i gång.
Var förbi jobbet i dag och hämtade schemat för de två första veckorna. Första veckan blir det mån-tors och andra mån-ons och sen blir det må-tis varannan vecka och mån-ons varannan. Vi ser hur det funkar annars får vi göra annorlunda.

Började dagen med att köra ett pass med en PT-klient. Mycket kul och nöjd blev hon:) Synd att jag var tvungen att åka hem för annars hade jag tagit tillfället i akt och tränat. Fick energi av att köra med PT-klienten:)

I morgon är det dags för en konsultation med ytterligare en ny PT-klient:) Kul!

Har träninsvärk från gårdagens Zumba pass. Lite runt höfterna och runt vristerna. Hade pulsklockan på mig och låg mellan 140-180 slag/min. Har ju inte kört nån kondition sen innan midsommar. Dags att komma i gång igen med andra ord;)

 


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-13  |  Tid: 11:09:55

Söndag 13/3

I dag blir det till att tvätta en del och fixa lite här hemma framför allt med den torra tvätten som behöver vikas.
Lite senare blir det till att åka till gymmet och förbereda mig lite för PT-kunden jag har i morgon. Tänkte även vara med på Zumba passet kl. 16. Ska bli kul!

Nu dags att fixa med tvätten:)

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-13  |  Tid: 11:06:08

Gymmet

I går var jag och T och jobbade lite på gymmet. S hade lite annat för sig och kom och bytte av oss vid 14:30.
Lovade Åsa att jag ska vicka hennes cykelklass lördagen den 25/3. Hjälp!! Jag har ju inte suttit på instruktörscykeln sen veckan innan midsommar. Blir premiär i nya salen för mig också:) Får ta och träna lite nu i 2 veckor med andra ord.

Stannade till på Lidl på vägen hem. Handlade lite gotta till kvällen. Köpte även vitkål då jag tänkt göra nån vitkålssallad. Köpte även en hel färsk kyckling då det ju är väldigt billigt. 19,90:-/kg. Visst det är en hel del ben, men det är ändå billigt. Måste bara hitta nåt gott och enkelt recept att göra med den.

Tvättade två maskiner med T´s tvätt och drog i gång diskmaskinen också. Skönt att få undan lite.
Kollade lite på melodifestivalen och gick sen i säng och somnade ovaggad;) Vaknade redan vid kl. 06 så då är det kanske inte så konstigt att man är trött redan vid 22 tiden.

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-13  |  Tid: 10:55:06

Läkarbesök

I fredags var det dags för besök på Ersta Sjukhus. Känns som om jag inte varit där på evigheter, men det är ju bara typ 5 veckor sedan, men det är i och för sig rätt länge då jag brukar vara där varannan vecka.
Jag lämnade T med S då det mumlades nåt om att de skulle in och titta i tarmen och då blir det ju lite bökigt att ha med henne.

Vi började som vanligt med lite prover sen fick jag sitta i "fåtöljrummet" och softa tills klockan blev 10:30. Då kom doktorn upp för att sedan traska ner med mig i släptåg till Endoskopienheten. Där blev det som jag trott en liten trevlig undersökning. Det är ju aldrig kul att göra dessa undersökningar, men tycker ändå att det går rätt bra. Denna var ju en sk oförberedd undersökning då man inte rengjort tarmen innan. Då ser man ju vad som finns i tarmen och det är helt naturligt säger min läkare. Jo, jag tackar jag. Jag vet precis vad som finns där inne.
Det såg rätt bra ut och det är bara den nedre biten som är lite sårig=inflammerad.

Tillbaka på dagvården pratade vi lite om fortsatt behandling och jag fortsätter med Humira varje vecka,
trappar klart kortisonet och börjar nu med Asacol


som jag inte testat tidigare då inflammationen de första åren satt i övre delen av tunntarmen och den medicinen är för tjocktarmen. Hoppas att den funkar på mig! Funkar på vissa, inte alls på andra. Fortsätter även med lokal behandling med Colifoam. Ska verkligen ta den varje dag då jag gärna hoppar över den då det känns lite bättre. Aj, aj.....
Ska dit igen om ca 4 veckor så då får vi se hur vi går vidare. Det beror ju på hur det funkar med nya medicinen.


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-10  |  Tid: 18:35:01

Enköpingstur

Blev till att åka en sväng till Enköping i dag för att hämta min medicin.
Jag brukar alltid beställa och hämta den i Bålsta, men de höll på att byta datasystem så de kunde inte beställa förrän i morgon och då blir det ju för sent, så de ringde till Enköping så fick de beställa den. Det var bara 15st i kö före mig och jag som bara betalat 5:- i parkering=30 min. Kom därifrån några få minuter innan den gick ut så det vart att snabbt springa in på Lindex för att hämta ut Liberos Up&Go paket. Gratis är gott;) Där var det som tur var ingen kö alls.
Paketet innehöll: Lite prover på Up&Go 4 blöjor, Libress bindor, Libero Baby wash och lotion, engångs haklappar, en hel förpackning med Liberos våtservetter, ett par sockar och en CD skiva.

Stannade till en sväng på Maxi för att köpa mjölk och ost och självklart när jag kom ut var det nån som parkerat alldelens för nära. Hur fan kommer de ut undrar jag? Såg inget dörruppslag i varje fall. Fick ställa sulkyn med T i rutan brevid, som var tom, och backa ut bilen och ställa till den för att kunna få in henne i bilen. Suck!
När jag låst upp bilen hade höger backspegel hakat upp sig och ville inte vika ut sig. Gah! När jag kom hem funkade det dock. Får ha ett extra öga på den där.

Passade även på att tanka på Jet vid Salatullen. Hinner Inte tanka i morgonbitti då jag ska va i Sthlm kl. 09:00.

Nej, nu dags för lite käk!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-09  |  Tid: 16:13:51

Tappade energin

Tappade energin jag hade. Har ingen lust att göra nåt alls. Är smått sömnig.
Lill hjärtat sover sen nästan 2h. Hon borde vakna snart annars blir det till att väcka henne för snart är det matdax för hennes del.
Vovvarna sover också, men vill väl snart gå ut en sväng. Måste hålla lite koll då grinden har rasat två gånger i dag och jag har ingen lust att gå på hundletarjakt. Så kul ska vi inte ha om jag får bestämma.

Har rotat lite i Thyras rum/vår garderob och hittat lite kläder i en sopsäck. Antar att jag snabbstädat nån gång då jag bla hittade 3 koftor i den:) Har ju mer tröjor än jag trott uppenbarligen. Får se om jag kan tvätta upp dem i helgen. Får testa ullprogrammet.

Nej, nu får det vara dags att lyfta rumpan från stolen och gå ut och kolla brevlådan och dra in soptunnan.

Träning  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-08  |  Tid: 10:38:20

Den står där och ropar.....

Jag ser den varje dag.
Jag passerar den säkert ett 100 tal gånger/dag.
Den står där och ropar på mig att jag ska komma och sätta mig på den.
Jag har alltid en massa ursäkter. Ska bara.....I morgon.....När hjärtat har somnat......

Jag pratar om den här:

Spinningcykeln.....

Jag behöver verkligen komma i gång och röra på mig. Jag lyckas ju med nöd och näppe komma i upp i dryga 2000 steg/dag. Målet är ju helst 12 000......eller åtminstone 10 000.
Skulle behöve komma i gång ordentligt med styrketräningen också. Har fått värsta svanken. Värre än under graviditeten. Magen känns mindre stabil än för ca två månader sen. Och nej det beror inte på några graviditets kilon som sitter kvar. Dessa rasade av snabbt:)

Tittade på lite bilder som jag hittade i går kväll och insåg att jag har verkligen förfallit. Åldern tar ut sin rätt.....om man kunde skylla på det. Nej, det är träningen som lyst med sin frånvaro.

Jag ska ju vara en förebild för mina PT-kunder så nu blir det till att rycka upp sig. Har ju faktiskt möjlighet att träna både hemma och på gymmet vilken tid på dygnet som helst. Det är det inte alla som har!

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-08  |  Tid: 10:24:33

Fettisdagen

I dag är det dags för semla. Är inte speciellt sugen så vi får se om det blir nån. Det bästa för formen är ju att låta bli;)

I dag är det dags att träffa nya PT-kunden. Skulle ha träffats i går, men hon fick förhinder så vi tar det i dag istället. Ska blir kul! Har en till på gång som jag ska ringa och boka tid med:) Kul om det börjar röra lite på sig. Har ju i och för sig inte jobbat för det nåt alls egentligen. Får ta mig i kragen helt enkelt. Vore ju inte helt fel att köra PT ca 50% och jobba med mitt vanliga jobb 50%.
Ska ju börja jobba igen den 28/3 och då blir det 50% fördelat på mån-tis och varannan ons. Vill ju jobba heldagar då jag har 5 mil till jobbet. Känns ju lite bortkastat att köra 35 min, jobba 4h för att sen köra hem 35 min igen. Börjar jobba redan nu för att spara dagar och för att ekoniomin ska blir bättre. Man blir inte rik på att vara föräldraledig;)

Blir till att handla lite på vägen hem sen på Lidl. De torra tvättlapparna är slut och ersättningen är snart också slut. Känns dumt att vänta så vi behöver handla den på ICA nere i samhället. Den kostar 69:- där och det känns lite i dyraste laget när vi kan köpa den på Lidl för ca 61:-.


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-07  |  Tid: 00:32:27

Fixelifix

Har ju nästan varit lite effektiv i dag:)
Har tvättat två maskiner, diskat för (hand då maskinen strejkar), bakat pizzamuffins, skurat toaletten, och varit ute med Thyra och vovvarna i 1h 40min. Plockade lite hundbajs. Känns som om det är ett evighetsgöra.
Käkade risgrynsgröt till lunch och lyckades med konststycket att slänga på svartpeppar istället för kanel, men jag fattade att det var knas innan jag hunnit strö det över hela tallriken. Burkarna ser ju likadana ut, eller inte alls när allt kommer omkring;) Tog med mig tallriken ut i det fina vädret och satte mig på bänken under vår stora ask i stålande sol. Blev riktigt varmt:)

Pizzamuffinsarna blev nästan bättre än när de gjordes på föräldragruppsträffen i måndags, men det var väl för att det var jag som gjorde dem i dag;)

Dags att krypa till kojs. Fattar inte varför jag inte går och fixar till mig vid 21:30 då jag känner att jag blir trött. Slutar ju alltid med att jag slumrar till framför tv´n.

Natti natti

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-06  |  Tid: 11:23:27

Söndag

Dagen går i tvättandets tecken. Tycker det är riktigt kul att tvätta nu då vi har en ny och fräsch tvättmaskin. Det tråkiga är bara att vika alltihop efteråt och vi har ju inga garderober så det finns lite dåligt med plats att lägga allt på just nu.
Just nu går en maskin med cowboytöj:D Jeans med andra ord. Väntar på att den ska bli klar så jag kan hänga den och undertiden ska lilla T få lite smakis. Hon sitter här brevid i sin babysitter och små knorrar. I dag blir det palsternacka med morot.
Efter det blir det nog lite frisk luft i det fina vädret. T slumrar nog en sväng och jag får ta tag i tomtrensningen. Det tinar och kommer fram och vovvarna fyller på;)

Senare måste jag fixa i ordning det jag behöver till i morgon då jag ska träffa en ny PT-kund:)

Nu börjar lilla hjärtat bli desperat så dags att fixa lite käk.

Ha en skön söndag!

 


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-06  |  Tid: 11:08:30

Mums!

Säga vad man vill om Lidl, men de har vissa varor som jag verkligen gillar. Dels är de ju lite billigare på sina varor tex Sempers mjölkersättning är upp till 10:- billigare än ICA. De har lite burkmat också, men i 4 mån burkar finns typ bara plommonpurée och blåbärspurée, men från 6 mån finns lite mer mat och välling och sånt. Har testat både deras torra tvättlappar och deras blöjor och de är helt ok. ´

Älskar en salami som de säljer som har smak av chili. Mums! Så gott!

Har hittat en annan sak som är underbart god och det är chokladdragérade jordnötter. Kan äta hur mycket som helst. Nyttigt?? Nä, men så gott!


Köpte en påse för 10:- på Coop av ett helt annat märke och de är inte ens hälften så goda.

De smakar smörigt och jag tror att de har ett skal av strösocker innan själva dragé överdraget. Usch!

Överhuvudtaget varför går man på och köper tex kakor för 10:-/förpackning som oftast finns strax före kassorna eller annat ställe i butiken som typ alla passerar?? 10:- är ju inte så mycket, men smakar de lika bra som tex göteborgskex? Nä, de gör ju inte det. Man blir bara lurad att köpa då det är billigt.
Nej, jag ska inte gå på nåt sånt nåt mer. Att det ska vara så svårt att lära sig;)


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-06  |  Tid: 10:49:48

Lovely

Vilket underbart väder det är!
Våren är nog verkligen på ingång sakta men säkert:) Snart har rabatten mot husväggen tinat fram. Tänk om vi haft vår framtida veranda på plats. Då hade jag kunnat sitta ute i solen en stund. Ja det kan jag ju iof nu också, men det hade varit lite trevligare att bara gå rakt ut, men tids nog......

I går var jag och T på barnloppis på Fyris Park i Uppsala. Kom dit vid 11:50 och det var rätt lång kö redan då. Nästa gång får vi åka lite tidigare så vi kommer ännu längre fram i kön. Såg två stycken som lyckats köpa var sin Bumbo stol. Hade velat ha en sån, men de är alldelens för dyra att köpa nya.
Köpte i varje fall två kortärmade bodys med vovvar på. Var bara tvungen.


 Fanns en hel del att köpa. Mycket fräscha kläder som inte ser nämnvärt använda ut. Blir till att ta med sig lite 20-lappar till nästa gång för då hoppas jag kunna köpa lite mer i stl 68 och i 74 som vi inte har nåt alls i. Dock är det nog ett tag till innan hon har 74, men det är ju bra att ligga lite före;)

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-04  |  Tid: 22:13:07

Fredag

Fredagen går mot sitt slut.....

Har inte gjort mycket i dag kan jag lova. Diskat undan lite och lekt lite med lillhjärtat. Vi har övat att sitta och att stå. Det går fort fram nu:)
Hon har varit lite spyig i dag vilket hon inte brukar vara. Visst lite ersättning kan ju komma upp, men nu kom det lite smakis och med en vidrig spydoft och självklart över mig också. Mysigt värre, men det är väl så att ha bebis;)

Till middag gjorde jag potatisgratäng. Den funkade väl men jag vill ju ha den mer krämig. Tyckte den blev lite torr. Till detta blev det kasslerskivor. Enkelt och billigt då jag hittade en påse i frysen som var i behov av användning:) Tror jag ska göra pizzamuffins i morgon eller på söndag så kan jag använda en del av kasslern. Borde göra lite matlådor också, men jag får se vad/om det blir.

I morgon tänkte jag åka en sväng till Uppsala och Fyris Park då de har barnloppis där. Kanske kan man hitta nåt. Tror vi behöver lite mer kläder i stl 68. Hade visst lite mer än jag trott, men det känns som om det kan behövas lite mer.

Nix då var det dags att kolla lite på BigBrother. Ja jag kollar på det. Gillar realityserier eller vad man nu ska kalla dem. Jag tycker att det är intressant att se hur människor beter sig och behandlar varandra.

Sov Sött!!


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-03  |  Tid: 11:16:30

Dagarna rusar

Då var det redan torsdag. Dagarna går ju så himla fort. De bara rusar i väg trots att jag inte jobbar.

Idag blir det en sväng till Maxi i Enköping för lite små handling och panta lite flaskor. Har typ inte pantat sen vi flyttade hit så det är ett par papperskassar:) Skönt att få bort lite som bara står och skräpar.

Måste försöka diska lite också. Är ju bedrövligt, vi har en diskmaskin som inte ens är ett år, men den funkar ju aldrig. Värdelöst! Teknikern bor här nere i samhället och har väl varit här var och varannan månad det seneate året. Dock inte bara för diskmaskinen utan för ugnen och kyl/frysen också. Det börjar bli så att man inte vill ringa och än mindre vara hemma när han kommer. Känns allt för pinsamt.

Då är det dags att fixa till sig lite innan lill hjärtat ska få lite potatis och palsternackspurée som smakis och lite ersättning att skölja ner det hela med, sen bär det av mot Enköping.


Renovering  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-02  |  Tid: 23:24:36

Påbörjat igen

Då var badrummet påbörjat igen:) Lite stenar som ligger i vägen för golvet är i småbitar. Kanske har vi ett golv om 3-4 veckor:)) Vore nåt!
Måste dock säga att det är aningens jobbigt att ha hantverkare hemma. Det är svårt att slappna av för vips så knackar det på dörren och hantverkarn vill ha nåt att dricka eller bara ta en paus.
Hundarna blir ju helt galna.
Ja, ja bara att gilla läget. Det ger ju nåt bra i slutändan. Ett härligt badrum med nån form av braskamin är ju inte helt fel.

Bild lånad från www.nordiskakaminer.se


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-02  |  Tid: 22:01:41

Föräldragrupp

I dag var det dags för föräldragruppen igen. Dagens tema var trafik och olycksfall. Det mesta är ju faktiskt sunt förnuft men det är ju trevligt att träffas och att bebisarna får träffas lite. Thyra somnar alltid de sista minutrarna.

På väg hem stannade vi till vid återvinningen och slängde lite kartong och plast förpackningar. Är det inte galet vad mycket det blir på bara typ 2 veckor? Blir ju hur mycket som helst.

När vi kommit hem lade jag ner T i vagnen och gick ut på tomten med vagn och 2 av hundarna. Fortsatte med operation sanering av tomt, dvs sanering av allt hundbajs som ligger överallt. Det blir ju en del av 6 rottisar;) Förra året var jag jätteduktig att plocka upp efter dem, nygravid och allt. Så länge det är nån minus grad luktar det ju inte speciellt mycket. Nu var det bra länge sen, men nu är det verkligen ett måste. Plusgraderna är ju här och det blir inte så mysigt när all snö smälter och vi får en mindre mysig "hundbajslervälling" på tomten. Det räcker med leran som redan är;)

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-01  |  Tid: 23:58:23

Matlagning

I går var det matlagning med föräldragruppen och Britt från hushållningssällskapet:)
Vi gjorde Linssoppa med vitlöksyoghurt och pizzamuffins, torsk med chilisås, laxgryta, mustig köttgryta och tre olika sallader. Det var kul att göra nåt tillsammans och hinna prata lite emellan. Blir lite stelt då vi är på BVC och inte kan stanna kvar då vi sitter i deras konferansrum. T var snäll som vanligt och låg i en babysitter medans vi lagade maten. Blev en del intryck av människor och bebisar så hon somnade på slutet. T verkar vara den enda som sover hela nätterna. De andra ammar kl. 24, 02, 04, 06.....puh! Kan förstå att de är trötta.
Vi har det väldigt bra, det har vi ju förstått. Hoppas bara det håller i sig och att ett eventuellt syskon blir likadant, men det är väl lite för osannolikt, eller?
I morgon är det dags att träffas igen och då är temat olycksfall.

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-03-01  |  Tid: 22:33:20

Sushi till lunch igen :)

I dag blev det trevlig lunch med Sara i Uppsala. Sara är min gamla chef sen rätt många år sedan och nu på senare år en kollega. Körde ju helt galet knasigt när jag skulle till kontoret. Varför kör jag inte den väg som jag vet att jag hittar?? Näpp, då tar jag en annan. Körde nog runt hela Uppsala. Slottet, Akademiska, Domkyrkan, mitt i smeten för att komma mig ner till rondellen vid polishuset eftersom jag vet att därifrån hittar jag minsann.
Ja, fram kom jag i varje fall efter en stunds virrande:) Det blev sushi till lunch. Helt ok, men Knivstas är bättre.


Lill hjärtat skötte sig exemplariskt som vanligt och somnade i bilen innan jag ens kommit ut på vägen.

När vi kommit hem lade jag ner henne i vagnen och ställde ut den på bron och själv tog jag planteringsspaden och fortsatte operation rensning av tomt. Mysigt värre, men det måste ju göras och det är väldigt mycket trevligare att göra det då det är lite minus ute än när det är plus. Har varit usel på att hålla efter, men nu har jag kommit en bit på vägen i varje fall:)



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus