NAMN - ÅLDER - BOR


Här kan du skriva lite om dig själv och om din blogg...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque quam mauris, suscipit at mollis vel, auctor a felis. Maecenas faucibus ipsum varius elit lacinia ut vulputate arcu aliquet. Etiam vitae sem erat. Pellentesque luctus malesuada nisl, a pretium dolor iaculis sed.



Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-27  |  Tid: 12:29:05

Föräldragrupp

I går var vi på första tillfället med föräldragruppen.
Vi var 8st och det var två som ringt återbud. Det var 4 killar och 4 tjejjer. Några av mammorna hade barn sen tidigare, men är nyinflyttade. Det kan nog bli trevligt när vi lärt känna varandra lite.
En del av dem hade varit på babycafét så vi får väl ta och ställa klockan och gå dit någon onsdag:) Det börjar ju 09:30 och då har vi ju inte klivit upp ännu;)
Tänkte försöka se om jag kan masa mig upp nån tisdag för att åka till Biblioteket i Bålsta för att vara med på sång, rim och ramsstund.ar också 09:30.
Thyra fick nog en hel del intryck i går så hon somnade i mitt knä på slutet och sov en stund efter vi kommit till gymmet.
Jobbade 16-20 i receptionen. Ska jobba en stund i morgon också och sen på lördag blir det hela dagen.

Nu blir det att ta tag i dagen så vi hinner göra nånting. I dag blir det Fax som får lov att följa med:) Han går ju inte att lämna hemma. Då har vi nog inget kvar;)


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-27  |  Tid: 12:13:19

Inte en lugn stund

och det beror Inte på Thyra. Hon är ju världens snällaste bebis.

Skulle ta in hundarna så jag öppnar dörren och ser att ena stängsel sektionen var riven och hundarna ja de var ju väck så klart.
Bara på med jacka och stoppa ner fötterna i skorna och traska i väg och leta. Jodå inte så långt borta stod Solo och Bena och nosade i snövallen. Ropade och de kom springandes och sprang tillbaka in på tomten. Fixade staketet lite och traskade i väg igen för att leta gamla tanten. Trodde ju inte att hon skulle ha gått längre, men det hade hon minsann. Hittade henne nere vid sädestorken. Hon mumsade väl i sig lite säd som ligger utanför eller så åt hon väl rådjursbajs. Det är mumsig det! Rådjuren brukar nämligen stå där och äta.
Jag ropade på henne och frågade vad hon gjorde där:) Hon kom och blev mindre och mindre ju närmre hon kom. Väl medveten om att hon vart ute på otillåtet äventyr. Tror aldrig att hon traskat så snabbt hem igen:)
Nu ligger de och snarkar gott.

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-25  |  Tid: 15:26:43

Usch, fy och blä

Hungrig och känner mig på mindre bra humör. Usch!
Är less på alla hundar här hemma som skäller, små muckar, inte går ihop och som inte går att vända ryggen till utan att hitta på sattyg. Ska bli jäkligt skönt att ha en inplanerad aktivitet i morgon så jag slipper se dem en stund. De är jättefina och mysiga, men inte just nu. Nu är jag bara less. Inte kan de två jag måste ha med mig om jag åker till affären tex ens hoppa in i bilen själv. Nä, en får man lyfta och tvinga in och en får man lyfta in bakdelen på. Det är ju inga småhundar á 5kg direkt.

Tyvärr måste jag åka och handla ersättning till T, sen finns det ju ingen mjölk eller ost heller. Inte för att jag egentligen bryr mig om det finns mjölk och ost men ändå.

Nä dags att ta in lite hundar och klä på mig och T och ut med de andra hundarna för att släppa in en och ta med sig två.

Konstigt att jag drar mig för att åka nånstans. Inte direkt.....

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-24  |  Tid: 12:31:13

Operation rensning

Letade efter mitt Visakort i går och insåg ännu en gång att det är dags att rensa papper. Hittade nämligen massa gamla räkningar och hyresavier. Vad ska jag med dem till? De är ju betalade sedan länge. Ligger bara och tar en massa plats. Finns andra papper och saker som kan ta platsen i skåpet;)

Får lite energi när jag inser att vi går mot ljusare tider. Solen går över trädtopparna i slutet av tomten och skiner in i våra låga fönster. Tänk om vi hade haft altanen som vi tänker bygga. Då hade man kunnat sitta ute i solen en stund. Det kan man ju i och för sig nu också, men det hade känts aningens trevligare:)

Det är lite vår i luften. Frosten smälter snabbt från träden. I går såg det ut så här på träden och tvättvindan.



Utsikten från tomten. Detta är en vy som jag inte kan se mig mätt på. Det är så underbart vackert när solen går ner.

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-23  |  Tid: 21:46:56

Träningsvärk

Tränade bröst och biceps i går och jag har en härlig träningsvärk kan jag lova:)
I dag blev det rygg och en triceps övning bara.

Jag var så duktig och mätte upp ersättning i burken i går kväll så det skulle vara klart i dag så det bara var vattnet som skulle fixas. Kom till gymmet och plockar lite i väskan och inser att jag glömt nappflaska!! Duktigt!
Tränade på och lilla T satt i babyskyddet och tittade på och verkade mest bara nöjd. Passade på att packa ihop direkt när vi var klara och åkte hem. Blir ju lite enklare med nappflaska än med en shaker;) Stackars liten, inte fått mat på typ 6h. Mycket förvånad över att hon inte sa nåt. Hon brukar bli skogstokig när hon är hungrig. Nu har hon i varje fall ätit i kapp lite.

Har lyckats boka biljetten upp i varje fall. Åker den 3/2. Har inte bokat resan ner ännu då jag inte riktigt vet hur sambon jobbar då. Behöver ju liksom skjuts hem. 
Måste försöka hitta nåt att ha på mig ner till på begravningen. Tänkte prova mina gamla finbyxor som jag knappt kom i då jag provade sist. Har nån svart kjol, men den kommer jag inte i kan jag säga. Blir att hitta nåt billigt annars. Letar även en extra vagn som jag kan ta med mig och sedan lämna hos mamma så slipper jag släpa med vagn nästa gång jag åker upp.
Det är ju rätt mycket som ska med när man har bebis. Babyskydd skall jag hyra på Babyproffsen där uppe. Sen massa kläder och annat. Tar nog bara med mig blöjor och sånt så jag klarar mig typ 1 dag sen handlar jag på plats. Bara onödigt att släpa. Ska ju bara till Umeå:)

Renovering  |   Kommentarer (1)
Datum: 2011-01-20  |  Tid: 13:09:24

Det händer nåt.....

Hörde precis hur någon öppnade fönstret till blivande badrummet och nu både hörs det och känns på lukten att det jobbas lite där inne.
Hantverkarna går in via fönstret då vi har ett gäng hundar de annars måste passera, dessutom har vi satt igen dörrhålet med en träskiva för att få behålla lite värme och inte få in så mycket skit i köket.

Nej, usch vad det luktar. Tror inte lilla T skall andas in detta. Nu går vi ut i friska luften:)

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-20  |  Tid: 13:03:42

Nu blir det ljusare tider

I dag skiner solen och den har tittat fram över trädtopparna i slutet av vår tomt=vi går mot vår/sommar. Annars lyser den bara senare under eftermiddagen då den passerat träden som står i vägen.
Det blir till att dra på sig lite varmare kläder, bylsa på Thyra lite och lägga henne i vagnen och gå ut på tomten för lite hundbus :)


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-20  |  Tid: 11:57:11

Grattis!!

Säger Grattis Thyra på 4 månaders dagen. Tiden går fort.......





Vårt lilla vackra underverk!!

Säger även Grattis till J och L som i går blivit föräldrar till ytterligare en liten tjej :)
Ska bli så kul att träffas om 2-3 veckor då jag kommer upp.


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-20  |  Tid: 11:40:03

Föräldragrupp

Snart är det äntligen dags för föräldragrupp:)
Tanken var ju att den skulle ha dragit i gång i typ oktober, men då det fötts väldigt lite barn här ute de senaste månaderna så har de väntat så vi skulle vara 8-10st.
Det kommer att bli stor spridning på bebisarna i gruppen. Thyra är en av de äldsta dvs 4 mån och den yngsta är född i december.

Ska bli kul att se vad det är för mammor/pappor här ute. Jag har ju fått för mig att jag är äldst och alla andra är typ 20 fast när man är 20 är det ju inte så många som flyttat ut på landet och köpt hus för nån eller ett par miljoner, eller? Och egentligen vad har åldern för betydelse? Vi har ju bebisarna som gemensam nämnare. Tror mest att det är jag som tycker att det nästan känns lite pinsamt att vi fått barn rätt sent, men det har inte passat in eller kännts rätt tidigare och för övrigt så har mina närmaste vänner också fått barn sent.

Det blir 7 träffar med bla babymassage, vardagssjuklighet, trafik och olycksfall, matlagning och barnetsspråkutveckling.
Det tråkiga är att jag nog kommer att missa träff nr 2 så det blir babymassage:(( Vi har troligen åkt upp till Umeå då eller så är jag på sjukhuset.

Hoppas i varje fall att det är några trevliga människor så man kanske lär känna några här ute på landet:)


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-20  |  Tid: 11:19:08

Händer nåt.....eller inte....

Snickaren skulle ju komma i går, men inte då. Han blev magsjuk så han låg hemma. I dag har han inte heller synts till, så han är antagligen sjuk i dag med, så med andra ord så har inget hänt gällande det blivande badrummet:(

Vi har fått två offerter från Elgiganten på två olika tvättmaskin+torktumlare paket, men vi har väl inte riktigt bestämt oss för vilket. Det ena har dyr tvättmaskin och billigare tumlare medans det andra är tvärtom, billigare tvättmaskin och Dyr tumlare. Det är bestämt att det blir maskiner från Miele i varje fall. Dyrt men Miele ska ju vara kvalité.

Vi kommer ju att ställa in tvättmaskinen i köket då vi inte kommer att få in den på övervåningen utan att behöva plocka bort lite dörrfoder och annat. Får bli en liten speciallösning tillsvidare. Måste bara få tag i extra långa slangar till vatten anslutningen och avloppet från maskinen, sen kommer vi inte heller kunna nyttja frysen helt heller, men det får helt enkelt gå. Har ju inte så mycket att välja på;)
Övervåningen är helt galet byggd/planerad. Vi kommer att göra om där kan jag lova. Halva övervåningen kommer att tas bort så vi får öppet upp till nock i mat/vardagsrummet. Det är väldigt låg takhöjd i hela huset. Är inte ens 2m på sina håll.

S träffade ena grannen i går kväll och han frågade hur vi stod ut med att bo i renoveringen:) Sen tyckte han att det var bra när snön låg över allt bråte så det inte syntes så mycket. Nu har ju bråte och jordhögen tinat fram lite.
Bara det tinar upp ordentligt så ska vi försöka åka i väg med några lass.
Ni kan ju tänka er själva först all bråte som vi rivit ut typ duschkabin, toalett, handfat, heltäckningsmatta, golv och väggar ner till timmerstommen och sen när det var gjort var det bara att gräva ur all jord som golvet låg direkt mot och de gamla murkna timmerstockarna.




Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-18  |  Tid: 18:29:25

Börjar det hända något?

I morse var snickarn här och disskuterade lite hur vi fortskrider med badrummet. Nedersta stocken är ju så murken av all fukt så den måste bytas ut innan vi kan göra så mycket annat. Han kommer i morgon och börjar!!
En röris kom nu på eftermiddagen och kollade in vad som behöver göras och vad han behöver för materiel m.m Känns som om det kanske, kanske börjar röra lite på sig:)







Det började som ett sovrum med en igensatt murstockspipa, liten toalett med dusch och ett litet städ/förråds rum där varmvattenberedaren satt. Nu är det rå timmerstomme med mossa mellan stockarna, en framtagen murstock och grus golv. Det har tidigare suttit en vedspis där men den är tyvärr borttagen. Vi kommer att mura igen hålet där vedspisen suttit och sedan sätta in nån form av kamin eller dyl. Vi vill kunna se elden från badkaret.
Inte alla som har en eldstad i badrummet;) Blir lite ovanligt, men känns ju dumt att sätta igen den när den finns och jag tror att det kommer att bli riktigt mysigt:)


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-17  |  Tid: 16:25:09

Helgen

Ja helgen började ju bra.....not. Tvättar ju alltid på helgen då elen är billigare, så även denna lördag. Tyckte att det var lite mysko att jag inte märkt när maskinen centrifugerat då det hörs och märks bla på spisfläkten som vibrerar en del.
Gick upp och blev efter en stunds tvättmaskinsstuderande varse att maskinen inte orkade att dra runt trumman. Suck! Detta var iof inte helt oväntat. Hade bara hoppats på att den skulle funka tills badrummet börjar bli färdigt då vi ändå tänkt köpa en ny. Nu får det helt enkelt bli att köpa en ny lite tidigare och vi kommer att satsa på kvalité kan jag lova. Det får kosta bara det är kvalité så det funkar utan problem.
Har haft lite otur med våra vitvaror i nya köket. Kyl/frys är helt utbytt efter massa spring av servicetekniker. Diskmaskinen löste ut översvämningsskyddet då det tydligen var nån slang som hade lossnat i maskinen och ugnen har fått en ny fläkt. Höjden av otur, eller?
Det var bara att plocka ut all dyngsur tätt som var full med tvättmedel och sen stå och skölja allt förhand i handfatet :(
Som tur var hade jag bara stoppat in Thyras kläder i maskinen. Mycket var dessutom sånt som hon vuxit ur som skall packas undan. Tänk om jag tagit lakanen först. De sköljer man ju inte direkt i handfatet;)

Kl 18 skulle vi vara hos några bekanta och äta tacos, men som vanligt blev jag sen. Alltid ska det vara nåt. Då jag inte använt bilen sedan onsdagen och vädret varit som det vart, varmt och kallt om vart annat så hade bilen helt enkelt fryst ihop. Lyckades med nöd och näppe få upp passagerardörren fram så jag fick klättra in över basen till babyskyddet och starta bilen och dra på värmen i hopp om att det skulle lösa problemet.
Då Faxe var hemma så var jag ju tvungen att ta med honom och bakluckan den satt som berget. Bara att fälla baksätet och plocka bort bakstycket på hundburen sen försöka få in honom den vägen. Det uppskattades inte direkt. Fick locka med godis för att han skulle kliva in i den när jag efter mycket om och men fått in honom på den nedfällda sätet. Vicket pyssel säger jag bara :)
Ja hur som helst så blev det en trevlig kväll med tacos till slut:)

                                   

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-14  |  Tid: 12:09:20

Vilken dygnsrytm....

Ja, det är smått pinsamt, knappt så jag vågar säga det. Det här med dygnsrytmen......
Läser lite bloggar och de flesta lägger sina bebisar för natten mellan ca 19-21. Vår lilla tjej är som piggast sent på kvällen. I går blev det ett bad vid 22-tiden och sista maten vid 23 då hon även somnar direkt efter sista klunken. Hon sover sedan som en stock till sisådär kl. 9-10. Jovisst, det är en dröm bebis på så sätt, men känner att vi vridit lite smått på dygnet. Halva dagen har ju gått innan jag ens har fått i mig lite frukost.
Måste försöka vrida bak det lite. Jag börjar ju faktiskt jobba om typ 2 mån igen och då kommer det Inte att funka att lägga sig så sent, varken för Thyra eller mig. Jag har ju 40 min bilresa till jobbet och börjar kl. 07:00.

I går tog vi en liten promenad i det fina vädret. Eller ja klockan blev ju 15 så solen lyste ju inte ens i trädtopparna.

                               
                                

Efter promenaden blev det lite bus med hundarna ute medans lilla T låg i vagnen och sov.

                               
                               
                               

Ber om ursäkt för de halvtaskiga bilderna, nog för att det är skymning ute när de togs, men det brukar ju underlätta om man ställt in kameran som man ska;)

Nä nu är det dags att ta hand om lilla knorrisen som sitter i babysittern. Hon vill visst ha lite uppmärksamhet:)

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-13  |  Tid: 14:21:39

Solen

Åh vad det är vackert ute när solen skiner och det är fullt med snö på träden och ängarna.
Det är dags att gå en liten promenad med vagnen så vi får lite frisk luft. Är rätt kallt men blir väl att ta på långkallingar, mysbrallor och regnbrallorna över så brukar det funka på nederdelen. Dunjackan är varm och går ner över baken. Så skönt!
Är det inte smidigare med täckisar?? Jo, men jag har inga och plånboken är tom så jag tager vad jag haver och det funkar fint.
Regnbrallorna är från HellyHansen och är inte sånadär som blir stela i kylan.  De får vara med mig på promenad, uteaktiviteter med vovvarna och även då jag rensar rabatter på vårkanten då det är blött och man blir härligt skitig. Bara att gå in och spola av det värsta. Perfekt!
Dessa har hängt med mig sen jag bodde i U-å så ja de är väl typ sisådär minst 17-18 år gamla. Helt galet ju !! Men jädra bra kvalidutta, det får man verkligen säga!! Har man plagg som man kan ha så länge och de håller då är det banne mig värt att betala en del för det.

Nej dags att klä på sig lager på lager och gå en prommis i fina solen!!

                            

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-13  |  Tid: 14:07:45

R.I.P Mormor

Ja, inatt somnade mormor in efter att ha legat och mer eller mindre sovit och knappt varit kontaktbar de senaste 2 veckorna.
Hon blev hela 90 år gammal och inte hade väl någon kunnat tro att hon skulle bli så gammal. Hon har väl varit sjuklig större delen av mitt liv och opererats för hjärntumör två gånger. Då var hon verkligen jätte dålig och vi trodde att hon skulle somna, men inte då. Hon har varit seg tanten;)
Det känns dock skönt att det gick så lungt till. Hon bara somnade hemma i sängen med mamma och morfar vakandes över henne. Och vilken tur att hon dog innan morfar för tänk hur jobbigt det hade blivit då. Morfar har ju skött henne själv 24/7. Vilken bedrift säger jag bara. Att han har orkat. Hoppas bara att han fortsätter orka leva sitt liv utan henne. Nu har han knappt sovit någonting alls de senaste 2 veckorna så hoppas bara att kroppen orkar till allt är fixat och har lugnat ner sig lite. Det är ju en hel del som skall fixas och lite extra som man får fixa då någon dör hemma.
Först ringer man 112 som skickar en ambulans för att se att mormor verkligen hade dött. De hade visst varit jättegulliga och rättat till henne i sängen och tänt ett ljus. Sen kom en läkare för att fastställa att hon dött. Nu på förmiddagen skulle Fonus komma och hämta henne så mamma skulle tillbaka dit.
Då jag inte har någon super kontakt med mina morföräldrar så är jag väl inte speciellt ledsen, men visst är det tråkigt att hon somnat, samtidigt som jag tycker att det var hon värd. Alla skall vi somna in förr eller senare. Så är det tyvärr. Är man 90 år så är det faktiskt "tillåtet" att få somna in.
                                                           

Får se när begravningen skall ske. Jag måste ju åka upp och när jag ändå är där vill jag gärna stanna en vecka för att hinna hälsa på några få kompisar som jag har kvar där. Måste ju få visa upp Thyra. Har dock en kompis som skall få bebis när som helst så hoppas att hon hinner komma hem från BB.
Det lutar nog till att köra upp då det är så mycket grejjer som skall med. Mest orolig för att flyga är att jag ju hört om vagnar som gått sönder och blivit skeva under flygresan. Babyskyddet måste ju med och frågan är hur slänger de runt dem? De är väl lite känsliga mot sånt? Kanske är jag bara nojjig??
Mamma vill nog att jag flyger men det är ju just det där med allt man behöver/vill ha med sig så man har en liten med. Det blir ju mer flexibelt med att bila upp. Har dock aldrig kört på vintern, men det borde väl gå det med;)
Får se hur jag gör.

Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-09  |  Tid: 11:44:33

Vårväder

Tala om att vädret skiftar. Nu smälter snön och det är glas halt på vår väg ut till 55:an. Tror jag håller mig hemma i dag.
Skönt är att all snö har kanat av vårt tak. S var duktig i går kväll och skottade av brotaket och verandataket så snön från själva hustaket kan glida ner. En av fördelarna med att ha ett nylagt tak:)

                             

Verandan ska ju rivas så småning om, men det vore ju lite synd om den skulle rasa nu då vi har lite byggmaterial och trädgårdsmöblerna där nu under vintern.
Farstukvisten eller bron som jag säger lossnade från huset förra vintern!! Den satt tydligen knappt fast i huset. Såg rätt sjukt ut. Tror jag har nån bild men vet bara inte vart. Nu är den satt fast lite provisoriskt till den dan den skall rivas och nåt nytt skall byggas.

Dagen kommer nog mest att bestå i samma som gårdagen. Dvs tvätta, vika tvätt, lite disk och annat småpyssel. Har en lista med saker att göra, men märkligt nog blir det aldrig kortare. Nu blir det inga nya saker på den förrän lite av det som står där har blivit gjort;)

Nä, nu är det dags att gå upp och hänga lite tvätt och låta lilla hjärtat ligga lite på golvet och framförallt på mage. Får lite dåligt samvete då det inte riktigt blir av varje dag. Är inte så sugen att lägga ner henne på dessa vidriga heltäckningsmattor och inte heller då det springer runt 4 rottisar här. Det drar rätt friskt här nere också så det blir att vi går upp en våning istället.


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-08  |  Tid: 12:03:58

Träningsvärk

I går var det träningsdax. Min träningskompis fick mer eller mindre vända i dörren då dottern blivit magsjuk.
Hade ingen superlust att köra, men istället för styrka i gymmet blev det styrka i salen istället med enbart kroppsvikten som motstånd. Blev bl.a lite ben och mage. Kan säga att jag har en skön träningsvärk både här och där. Lovely!

Fastnade sedan på gymmet. Först åkte S och fixade lite ärenden medans jag och T höll ställningarna. Naturligtvis kom det in en del människor samtidigt och alla hade de frågor som jag inte riktigt är så säker på och samtidigt står jag med T i famnen och matar henne. Blev lite mycket på en och samma gång när jag inte har full koll på allt som jag är van vid att ha på mitt vanliga jobb, men jag lär mig lite för varje gång.
När S var tillbaka blev det lite lunch. Kom inte därifrån förrens vid 16. Hela dagen försvann. Var ju tvungen att kila in på Lidl och köpa ersättning till T. Det går ju ett paket på typ 6 dar. Bra dock att Lidl har den då de säljer den lite billigare än på andra ställen :)

S köpte en ny snöskyffel igår och den var helt klart värd pengarna!! Vi har ju bara nån spade och en snösläde som den tidigare ägaren lämnat och jag kan väl säga att de nog är från 1971 eller nåt sånt=totalt värdelösa. Med denna snömängd vill det ju till att man har bra grejjer. Snöslungan vill inte riktigt när snön blir för blöt och tung.



I dag blir det tvätt och disk och sånt där annat tråkigt. På helgen går tvättmaskin och diskmaskin eftersom elen är billigare då. Allt för att spara;)


Måste gå ut i friska luften också. Är alldelens för dålig på det i synnerhet då det är lite för kallt eller snön vräker ned. Blir nog till att kasta lite boll med hundarna. De älskar att få springa efter den. Bara lite trist att matte inte är nån vidare bollkastare;)



Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-06  |  Tid: 18:35:55

Att det ska va så svårt

Det här med att uppdatera bloggen är ju ett kapitel för sig. Nu kan jag ju uppdatera via mobilen vilket gör det liiite lättare, men annars ska ju datorn sättas på, jag ska ut på nätet (har mobilt), in på sidan och logga in och sedan skriva och kanske föra över nån bild också. Sen har halva dagen gått. Nästan ;)
I dag har jag i varje fall uppdaterat headerns text:)

Har inte på datorn hela dagarna då vi spar på elkostnaden(huset är eluppvärmt), datorn blir väldigt varm (behöver en ny) och vi inte behöver belasta säkringen mer än vad vi uppenbarligen gör då den gärna går med jämna mellanrum.
Saken är den att elen i denna kåk är helt galet dragen. Eluttagen och belysningen i matrum, vardagsrum, hall och sovrum går på samma säkring. Då vi har elelement så innebär det att elementen är inkopplade i kontakterna så när det skall dammsugas här hemma blir det till att dra ut alla kontakter först, annars blir det bäcksvart:)
Elen skall ju såklart dras om, men det är ingen idé att göra det nu då vi skall ta bort nån vägg här och nåt tak här, så det blir eftersom. Elen i köket är nydragen då vi renoverade det i våras.

Åh, fick precis veta att en av hantverkarna kommer i morgon! Han skall dock komma redan kl. 08:00 och bila bort lite stenar som ligger i vägen för det blivande golvet.
 
Vi brukar ju inte ha vaknat vid den tiden. Blir att försöka komma i säng lite tidigare ikväll då;) Kanske händer det nåt nu då? Det har ju stått helt still i ett par veckor.


Allmänt  |   Kommentarer (0)
Datum: 2011-01-03  |  Tid: 08:50:06

Har var det inte skrivet nåt på länge. Dag...

Har var det inte skrivet nåt på länge. Dagarna bara springer i väg trots att man inte gör ett skit;) Ang sprutorna så gick det hur bra som helst. Ingen reaktion eller så efter. Skönt! Julen har vart lugn Mamma var ner ett par dagar. Fick ju träffa Thyra för första gången. I torsdags var L och L här på besök. Trevligt! Fullt ös på lilltjejjen. Vi förstår vad vi har att se fram emot om sisådär 1 år ;) Om ca 2h kommer A hit en sväng så det börjar nog bli dags att kliva upp ur varma sängen. Lilla T somnade vid 23 tiden och sover fortfarande gott. Vår lilla sömntuta;)



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus